Wij zijn altijd op zoek naar opvanggezinnen!

Als gastgezin heb je altijd kleine kittens in huis, ideaal als je een hart voor dieren hebt en graag een steentje wil bijdragen bij hun verzorging.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 Wil je gastgezin worden, neem dan zeker contact met ons. We komen je graag helemaal uit de doeken doen hoe dit in zijn werk gaat. Wij brengen je een bezoekje, leggen je uit wat je kan verwachten en wat er van jou verwacht wordt. Maar om al een concreet idee te geven, som ik het graag hier op.

– je kiest zelf hoeveel kittens je in huis haalt en hoe vaak je een nestje per jaar neemt. Eens je je engageert voor een nestje, is het wel de bedoeling dat je er voor ze bent van zodra ze bij jou worden gebracht tot ze naar hun adoptiegezin kunnen gaan.

– wij zorgen voor al het materiaal: krabpaal, eetpotjes, kattenbak, voeding, medicatie, bench, speeltjes…

– de nestjes worden bij jou gebracht, je moet ze zelf niet gaan ophalen.

– wij zoeken adoptanten en laten die vervolgens met jou afspreken om hun kitten te komen bezoeken.

– wil je van een nestje zelf een kitten houden, kan dit natuurlijk, maar dan vragen we wel om dezelfde regels als andere adoptanten te respecteren.

– we zoeken mensen die een langdurig engagement willen aangaan, één nestje opvangen om hieruit te kunnen adopteren, kunnen we niet toelaten.

– wij ondersteunen jou als er zich iets speciaal voordoet met een kitten, geven advies, komen ter plaatse,…

– jij gaat met de kittens naar de dierenarts die aan onze opvang verbonden is, zowel in geval van ziekte, als voor vaccinatie, als voor castratie/sterilisatie. Je maakt de afspraken en volgt deze goed op.